Jos Lada olisi auto… mutta Ladan suosion suuret vuodet ovat jo kaukana takanapäin. Olosuhteiden samankaltaisuudesta johtuen Venäjälle suunniteltu auto toimi erityisesti maaseudulla hyvin: Lada on ollut tunnettu kyvystään lähteä liikkeelle missä pakkaslukemassa tahansa ja korkeasta maavarasta.

Suosituin auto Suomessa on Toyota Corolla. Rekisterissä yleisimmät henkilöautomallit olivat Toyota Corolla (noin 153 000 kpl), Volkswagen Golf (noin 115 000) ja Opel Astra (noin 83 000) vuonna 2013. Korkean autoveron ansiosta suomalainen autokanta on iältään enemmän kehitysmaiden kaltainen, Manner-Suomen rekisterissä olevien henkilöautojen keski-ikä oli 12,6 vuotta ja liikennekäytössä olevien keski-ikä oli 10,9 vuotta. Alhaisin henkilöautojen keski-ikä oli Uudenmaan maakunnassa ja korkein Pohjois-Karjalan maakunnassa, tuskin mitenkään yllättävää. Tästä johtuen Toyota Corolla varmasti keikkuu vielä vuosia tilastojen kärjessä ja liikenteessä, vaikka Toyotan asema myydyimpänä automerkkinä onkin hiljalleen murentunut: esimerkiksi viime vuonna myydyin auto oli Nissan Qashqai, siitä huolimatta että testeissä se on saanut aina huonot pisteet: Se on viistoperäisen henkilöauton ja katumaasturin risteytys. Se siis täyttää kumpaakin haluavien tarpeet? Se on riittävän pieni että ajaja ei tunne ostaneensa tankkia vain naapurien kyykyttämiseksi, mutta kuitenkin katumaasturimainen. Jotain vetoavaa autossa täytyy olla, koska malli esiteltiin jo vuonna 2006 ja se yhä edelleen myy hyvin.

Volkswagen Golf kiilasi tänä vuonna Nissanin ohi. Myös Skoda Octavia on ollut suosittu, ja sen jälkeen tuleekin Toyota usean merkin voimalla.